Bútormentő

Újdonságaink közé tartozik bútormentő akciónk is. Ne dobja ki régi bútorát, ha nem szeretne újat vásárolni! Egy „egyszerű” ajtócserével „újjá” varázsolhatja konyhabútorát, gardróbszekrényét. A mobil (a helyszínen bemutatott) különleges mintakollekciónkból több mint százféle szín és forma közül választhat. Egy jól kiválasztott ajtóval és egy hozzáillő fogantyúval nagyon látványos eredményt érhetünk el. Természetesen lehetőségük van munkalapot és egyéb kiegészítőket is választani.

Elsősorban a lakótelepi konyhákat és beépített szekrényeket lehet így felújítani.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, az alábbiakban részletesen elolvashatja a felújítás menetét.

-régi konyhabútor:
A régi lakótelepi konyhabútorok felújítása (pl. ajtócseréje) nem is olyan egyszerű feladat.
A régi szekrényvázak sok helyen úgynevezett „ keretes”, belül üreges szerkezetűek.
Ez azt jelenti, hogy egy vékony fakeretre van ráragasztva kétoldalt egy-egy farostlemez, tehát a bútor oldalai belül jóformán teljesen üresek. Így sajnálatos módon az ún. kivetőpántokat
(hétköznapi nyelven „zsanérokat) nem lehet felszerelni, mert ezeknek a pántoknak a csavarhelyei jóval beljebb vannak, mint a fakeret szélessége. Egyszerűbben fogalmazva: az ajtót csak
„lyukba” lehetne felcsavarozni. Ezért szükséges egy belső tartó elem elkészítése is, amit a szekrényen belül szerelünk fel, ennek segítségével már lehetővé válik az új ajtó felszerelése is.
Amennyiben a konyhai munkalap is cserére szorul, azt is kicseréljük ill. a mosogatótálcát is
beépítjük.
Ezenkívül természetesen kiegészíthetjük régi bútorukat új kiegészítő elemekkel, sarokpolcokkal, plusz szekrényekkel is.

-régi beépített gardrob szekrény:

az ún. létravázas ( jelentését lásd a bútoripari kisszótárunkban) beépített szekrényeket
kétféle módon is felújíthatjuk.

-Egyszerűbb esetben csak az ajtókat cseréljük le, a szélső lezárások, takarólécek maradnak.
Ennél a megoldásnál a felújítás az új szekrény árának töredékébe sem kerül.

-Komplett gardrobszekrény felújítás esetén az ajtókat és az összes takarólécet és lezárást is cseréljük. Ebben az esetben viszont sokkal esztétikusabb végeredményt kapunk.

Az ajtókat a legtöbb esetben itt sem lehet felszerelni olyan egyszerűen, mert a szekrények faváza nem elég széles, így ezeket a faszerkezeteket meg kell szélesíteni, ill. vastagítani úgy, hogy az ajtókat működtető kivetőpántokat fel lehessen szerelni.

Természetesen a régi szekrényeket belül is át lehet alakítani, pl. akasztós szekrényből polcos legyen, vagy alul fiókos stb.

Egyéb információért forduljon hozzánk bizalommal.

Ne feledje szlogenünket: „ MAAS-BÚTOR, ez valami MAAS”!